<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA-lekkasje løfter oljeprisen

En lekkasje i det amerikanske Keystone-nettverket gir oljeprisene et løft torsdag.

  Publisert 8. des. 2022 kl. 14.34
  Oppdatert 8. des. 2022 klokken 15.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 215 ord
  LEKKASJELØFT: En lekkasje i Keystone-systemet, som Cushing-terminalen er en del av, bidrar til å løfte oljeprisen torsdag. Foto: NTB

  TC Energy bekrefter i en pressemelding at Keystone-rørledningssystemet er stengt ned etter en lekkasje 32 kilometer sør for byen Steele i Nebraska.

  Oljen lekker ut i en lokal elv, men meldingen spesifiserer ikke hvor stor lekkasjen er.

  «System forblir stengt mens våre mannskaper aktivt responderer og jobber for å stanse lekkasjen og hente opp igjen oljen. Videre vil vi gi beskjed til de nødvendige instanser, inklusive kunder og regulatoriske myndigheter og vil samarbeide med tredjeparter for å respondere effektivt på denne hendelsen», heter det.

  En nødstans ble iverksatt ved 20-tiden onsdag kveld lokal tid etter alarmer og trykkfall i systemet.

  Kork utenfor Tyrkia

  Lekkasjen bidrar til å løfte oljeprisene torsdag ettermiddag, sammen med optimisme rundt lettelser av kinesiske coronatiltak og tegn til oljetankere i kø i tyrkisk farvann nær Bosporos og Dardanellene, de to stredene som forbinder Russlands havner i Svartehavet med internasjonale markeder.

  «Køene antyder at tilgjengelig olje fra Svartehavet allerede påvirkes av sanksjonene. I et sunt økonomisk klima ville en slik utvikling være det samme som å fyre av startskuddet for løpet tilbake til 100 dollar», skriver Tamas Varga hos oljemegleren PVM ifølge Reuters i et kundenotat.

  Frontkontrakten for Brent-oljen står 2,4 prosent til 79 dollar pr. fat WTI-oljen opp 4,5 prosent til 75,30 dollar pr. fat. Oppgangen kommer etter at oljeprisene har falt 20 prosent bare den siste måneden.