<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Chevron satser på karbonfangst

Chevron-datter Chevron New Energies er hovedinvestor i finansieringsrunden som skal akselerere canadiske Svantes karbonfangstteknologi.

Publisert 16. des. 2022 kl. 09.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 140 ord

Chevrons datterselskap Chevron New Energies (CNE) er hovedinvestor i kanadiske Svantes finansieringsrunde på 318 millioner dollar, som vil bli brukt til å akselerere produksjonen av Svantes karbonfangstteknologi, går det frem av en melding fra Chevron torsdag.

Siden etableringen i 2007 har Svante utviklet karbonfangst- og fjerningsteknologi ved bruk av strukturerte adsorberende lag, kjent som filtre.

«Finansieringen vil støtte Svantes filterproduksjonsanlegg i kommersiell skala i Vancouver, som forventes å produsere nok filtermoduler til å fange opp millioner av tonn karbondioksid (CO2) per år på tvers av hundrevis av storskala karbonfangst- og lagringsanlegg», heter det i meldingen.

De eksisterende investorene Temasek, OGCI Climate Investments, Delek US and Hesta AG har også deltatt i finansieringsrunden. I tillegg har følgende nye investorer kommet inn: 3M Ventures, Full Circle Capital, GE Vernova, Japan Energy Fund, Liberty Media, M&G Catalyst, Samsung Engineering, TechEnergy Ventures og United Airlines Ventures.

(TDN Direkt)