<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøper ytterligere 10 prosent i Berling-funnet

Publisert 19. des. 2022 kl. 07.35
Oppdatert 19. des. 2022 klokken 07.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord
DNO-SJEF: Bjørn Dale. Foto: Iván Kverme

 

DNO kjøper ytterligere 10 prosent eierandel i gass- kondensatfunnet Berling (tidligere Iris Hades) fra Sval Energi AS, opplyses det i en børsmelding.

Etter kjøpet har DNO Norge AS 30 prosent eierandel i Berling, der OMV er operatør med 30 prosent andel og Equinor har eierandel på 40 prosent.

Partnerskapet vil sende en plan for utbygging og drift (PUD) til Olje- og energidepartementet innen utgangen av desember med en anbefaling om at Berling-feltet bygges ut som en subsea tieback til Åsgard B-plattformen. 

Berling-feltet strekker seg på tvers tre lisenser med samordnede eierinteresser (PL644, PL644B og PL644C).

Videre skriver DNO at PUD for Brasse-feltet i PL 740, der DNO er operatør med 50 prosent eierandel og Vår Energi eier den andre halvparten, ikke vil bli sendt inn i 2022.

«Ettersom nylige endringer i det midlertidige petroleumsskattesystemet og industriens kostnadspress har svekket prosjektets økonomi betydelig, har lisenspartnerne besluttet å ikke levere PUD innen årsskiftet 2022. DNO vurderer sine opsjoner for å kommersialisere Brasse-olje og -gassfunnet, blant annet gjennom et modifisert utbyggingskonsept», heter det i meldingen.

Ellers opplyses det at PUD for Andvare-feltet (tidligere Gjøk) er blitt sendt inn. Feltet ligger innenfor en lisens (PL159B) som også inkluderer det produserende Alve-feltet som et subsea tieback til Norne FPSO.

Andvare skal bruke eksisterende infrastruktur og et tilgjengelig Norne-brønnspor, noe som gir mulighet for en rask utvikling av gassfunnet. Equinor har en andel på 53 prosent i Andvare, DNO har 32 prosent og PGNiG 15 prosent.

(TDN Direkt)