<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjører på med prosjekt til 50 millioner euro

Cloudberry har tatt endelig investeringsbeslutning for en vindpark i Sverige, der investeringene estimeres til rundt en halv milliard. Samtidig skyves et annet prosjekt ut i tid.

  Publisert 21. des. 2022 kl. 08.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 181 ord
  TAR SATS: Cloudberry Clean Energy og konsernsjef Anders Lenborg. Foto: Thomas Bjørnflaten

   

  Cloudberry har tatt endelig investeringsbeslutning (FID) på Kafjärden vindpark på land i Sverige og signert en turbinavtale med Vestas, fremgår det av en melding onsdag.

  Cloudberry planlegger å installere 32,4 MW (9 Vestas-turbiner med en effekt på 3,6 MW hver) på Kafjärden. Forventet årsproduksjon er 89 GWh med en langsiktig om lag 97 prosent oppetidgaranti fra Vestas. Totale driftsinvesteringer inkludert utviklingskostnader og beredskap er estimert til 50 millioner euro. Cloudberry vil gjenbruke en betydelig del av den eksisterende infrastrukturen og forventer at prosjektet er i drift allerede innen utgangen av 2023.

  Ellers opplyses det at Stenkalles-prosjektet har fått en toårig lisensforlengelse fra svenske myndigheter. På bakgrunn av forlengelsen har Hafslund og Cloudberry (50/50 eiere) bestemt seg for å bruke ekstra tid på å optimalisere prosjektøkonomi og redusere risiko. Forventet oppstartsdato er forskjøvet til 2025/2026.

  Så langt i fjerde kvartal 2022 har Cloudberry en nettoproduksjon på 86 GWh. Videre opplyses det at etter full overtagelse av Hån vindpark tidligere denne måneden anslår Cloudberry en årsproduksjon på minimum 500 GWh for neste år, og Cloudberry er fullfinansiert for minimum 1.000 GWh.

  (TDN Direkt)