<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor stiller med sikkerhet i Danske Commodities

Equinor skyter inn nesten 40 milliarder kroner i Danske Commodities for å dekke marginkrav til energitrading.

  Publisert 21. des. 2022 kl. 09.09
  Oppdatert 21. des. 2022 klokken 13.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 183 ord
  SKYTER INN 37 MILLIARDER: Konsernsjef Anders Opedal i Equinor. Thomas Bjørnflaten

   

  Den danske energitraderen Danske Commodities annonserte onsdag at det har økt egenkapitalen sin med en innsprøytning på 3,5 milliarder euro fra Equinor. Det tilsvarer rundt 37 milliarder kroner.

  – Når prisene går opp, øker også størrelsen på marginkravene på energibørsene. Tradingselskaper som Danske Commodities må stille sikkerhet for å dekke potensielle prissvingninger i perioden fra en handel blir gjennomført til energien faktisk leveres. Det er med andre ord nødvendig med betydelig finansiell styrke for å sikre fortsatt handel over landegrensene i Europa, sier finansdirektør i Danske Commodities, Jakob Sørensen.

  BLAR OPP: Equinor-topp og Danske Commodities-styreleder Helge Haugane sier selskapet spiller en viktig rolle for å bidra til et fungerende energimarkeder. Arne Reidar Mortensen/Equinor

  Frykter ikke for lønnsomheten

  Equinor kjøpte det danske selskapet for 400 millioner euro i 2018, og oppkjøpet ble fullført i februar 2019. Helge Haugane, direktør for gass og energi i Equinor og styreleder i Danske Commodities, sier de er fornøyde med resultatene til Danske Commodities.

  – Vi er svært fornøyd med hvordan Danske Commodities presterer og rollen de spiller for å bidra til et velfungerende energimarked. Finansposisjonen deres er fortsatt sterk, sier Haugane.