<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Næringsministeren støtter Aker Solutions-sammenslåing

Iselin Nybø er positiv til sammenslåingen. 

  Publisert 17. juli 2020 kl. 09.25
  Oppdatert 17. juli 2020 klokken 09.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 189 ord
  STØTTER SAMMENSLÅING: Næringsminister Iselin Nybø, Venstre. Foto: Iván Kverme

  Næringsministeren er positiv til sammenslåing mellom Aker Solutions og Kværner fremgår det i en melding fra Nærings- og fiskeridepartementet fredag.

  - Jeg støtter sammenslåingen og mener den vil være med på å styrke selskapene. Staten ønsker en best mulig industriell utvikling for Aker Solutions og Kværner. En sammenslåing synes forretningsmessig fornuftig, og forventes å skape verdier for både staten som eier og de øvrige aksjonærene. Hovedkontoret til det nye, sammenslåtte selskapet vil være i Norge, sier næringsministeren.

  Fredag morgen offentliggjorde Aker planene om en sammenslåing gjennom en fusjon av Aker Solutions og Kværner.

  I forkant av fusjonen er det lagt opp til at Aker Solutions skiller ut sin virksomhet knyttet til utbygging av havvindparker og karbonfangstteknologi i egne juridiske enheter gjennom rettede emisjoner i de to nye selskapene og utdeling av aksjer til aksjonærene i Aker Solutions. De nye selskapene vil bli notert på Oslo Børs' Merkur Market, melder TDN Direkt. 

  Statens eierandel i de to utskilte selskapene, vil reduseres gjennom emisjoner dersom staten ikke deltar i disse. Staten vil ha anledning til å delta i emisjonene, men legger ikke opp til det, opplyses det.