<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

UBS anbefaler tre sektorer i «Year Ahead»-rapporten

Meglerhuset anbefaler aksjer utenfor USA i 2021, og er negative til dollaren.

Publisert 17. nov. 2020 kl. 13.57
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 336 ord
ANBEFALINGER: UBS og Mark Haefele, Chief Investment Officer, UBS Global Wealth Management, kommer med anbefalinger for neste år. Foto: Bloomberg

UBS slapp tirsdag sin årlige rapport «Year Ahead», som i år har fått tittelen «A year of renewal», der investeringsbanken deler sitt syn på neste års fruktbare sektorer.

UBS forventer at teknologisektoren fortsatt vil dra nytte av en sterk vekst innen digital markedsføring, e-handel, skytjenester og utrulling av 5G.

Hittil i år har de fem største teknologiselskapene i USA opplevd en vekst på over 50 prosent. Nå utgjør selskapene om lag en åttendedel av verdensindeksen MSCI AC World, og til sammen er de mer verdt enn alle selskapene i indeksen fra Kina, Storbritannia og Sveits sammenlagt.

Investeringsbanken mener imidlertid at flere sektorer vil se sterk inntjeningsvekst i 2021. 

Tre sektorer blir trukket frem i rapporten: «The Next Big Thing», bærekraft og private markeder. UBS tror det neste store befinner seg innen fintech, biotek, eller grønn teknologi, i tillegg til 5G-teknologi.

Les hele rapporten her.

Svakt fra USA

UBS trekker også frem at de tror amerikanske aksjer vil svekkes til neste år – trass i at USA-aksjene har gjort det bedre enn globale i 10 av de 11 siste årene.  

Banken forventer at innhentingen vil være sterkere i syklisk utsatte Europa og Storbritannia, mens verdsettelsen er mer attraktiv i fremvoksende markeder.

«Investorer bør forberede seg på å ikke ha for høy eksponering mot USA i året som kommer, og vi anbefaler å vurdere hedging mot amerikansk aksjeeksponering», fremgår det.

Obligasjoner som sikring er ifølge UBS dyrt og mindre effektivt enn tidligere, som følge av lave renter. 

Gull omtales som en attraktiv hedge i porteføljesammenheng, spesielt i et lavrentemiljø, men det forventes ikke en lik sterk utvikling i 2021 som i 2020.

Svakere dollar

UBS venter også at den amerikanske dollaren vil svekkes i 2021, og mener investorer bør diversifisere seg på tvers av G10-valutaene. Investeringsbanken ser spesielt potensiale i euro, britiske pund, sveitsiske franc og australske dollar mot amerikanske dollar.

«Euroen er godt posisjonert til å dra nytte av en bedre global eksportetterspørsel og vi forutsetter at euro mot amerikanske dollar vil stige til 1,20-1,25 innen utgangen av 2021, fremgår det.

Banken ser også sveitsiske franc og japanske yen som en trygg havn mot dollarhavariet.