<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tigergutt herjer på børs

I tredje kvartal økte Ole Andreas Halvorsen forvaltningskapitalen med 41 milliarder kroner. Det er en økning på 20 prosent.

  Publisert 22. nov. 2020 kl. 15.49
  Oppdatert 22. nov. 2020 klokken 15.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 209 ord
  SUKSESSFORVALTER: Ole Andreas Halvorsen økte forvaltningskapitalen fra 23,1 til 27,1 milliarder dollar i tredje kvartal. Foto: Bloomberg

  Suksessforvalter Ole Andreas Halvorsen, også kjent som Tigergutt, har hatt vind i seilene i tredje kvartal. I perioden fra slutten av juni til september har forvaltningskapitalen til Viking Global Investors økt fra 23,1 til 27,7 milliarder dollar.

  Det tilsvarer en oppgang på rundt 41 milliarder kroner, og fondet er nå på 250 milliarder kroner. I tredje kvartal var dermed avkastningen på rundt 20 prosent, hvis man antar at det ikke er gått penger inn og ut av fondet. Til sammenligning er Eurekahedge Hedge Fund Index opp snaut 4 prosent i samme periode.

  I høst anslo tidsskriftet Kapital at Ole Andreas Halvorsen har en nettoformue på 43 milliarder kroner, opp nesten 10 milliarder kroner fra 2018.

  Kjøpte Nikola

  Ifølge kvartalsrapporten til Viking Global Investors gjorde Halvorsen spesielt to spennende porteføljejusteringer i tredje kvartal.

  Han lempet ut aksjer for rundt 512 millioner dollar i den omstridte taxitjenesten Uber, som har gått som en kule på børs spesielt den seneste måneden.

  Forvalteren har også gjort et veddemål i Nels viktigste samarbeidspartner, Nikola, som er blitt anklaget for å være en svindel av aktivistinvestorer. Ifølge SEC-registreringer har Viking Global Investors investert 37 millioner dollar i Nikola.

  I tredje kvartal var gjennomsnittskursen i Nikola på 39,45 dollar. Nå omsettes aksjen for 26,25 dollar, hvilket betyr at forvalteren trolig er blitt påført tap.