<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Roger Berntsen: – Gevinstsikring bidro til aksjefall

Det var blandet på børsene i New York onsdag, før Thanksgiving og Black Friday.

Publisert 08:45 26. nov. 2020
Oppdatert 08:46 26. nov. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
SÅRBAR ØKONOMI: Roger Berntsen mener økningen i antall trygdede i USA viser hvor sårbar amerikansk økonomi er om dagen. Foto: Iván Kverme

«Blandede makrotall pluss gevinstsikring i oljesektoren bidro til aksjefall på Wall Street onsdag», skriver Roger Berntsen i torsdagens rapport fra Nordnet.

Han minner om at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd steg mer enn ventet i forrige uke, noe som er en indikasjon på hvor sårbar amerikansk økonomi er om dagen.

Dow Jones falt 0,6 prosent, S&P 500 gikk ned 0,2 prosent mens Nasdaq gikk opp 0,5 prosent. Salesforce (-5,4 prosent) og Chevron (-3,6 prosent) falt mest blant de 30 Dow-selskapene i går. 

Det er verdt å merke seg at de amerikanske børsene holder stengt i dag på grunn av Thanksgiving. Når Wall Street er stengt blir det også lavere handelsvolumer på de andre børsene rundt om i verden, inkludert Oslo Børs.

Førstkommende mandag møtes OPEC-landene til nytt toppmøte, der de skal avgjøre produksjonsnivåene for 2021.

«Det er ventet at disse vil bli holdt på dagens nivå de neste tre månedene også, i påvente av at Covid-19 vaksinene rulles ut. Oljeprisen har ikke vært høyere siden pandemien brøt ut i mars», avslutter Berntsen.