<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Schibsted inn på eiersiden i Klarna-utfordrer

Schibsted kjøper seg inn i fintech-selskapet Dintero.

Publisert 14. des. 2020 kl. 09.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
SCHIBSTED KJØPER: Schibsted tar en andel i Dintero. Her ved Daro Navaratnam, gründer i Dintero.  Foto: Anders Horntvedt

Etter en rettet emisjon invester nå Schibsted   «en mindre sum» i Dintero, og sitter med en eierandel på 1,57 prosent, med planer om å investere i fremtidige emisjoner. Dintero er priset til 125 millioner kroner, fremgår det av en pressemelding mandag. 

Dintero er en utfordrer til betalingsløsningen Klarna og har blant annet Vy, Staples og Europris på kundelisten. 

Selskapet tilbyr en åpen markedsplass for ulike betalingsløsninger, som Visa/Mastercard, Vipps, Swish, faktura og delbetaling. Butikker og nettbutikker velger selv hvilken løsning de ønsker å tilby til sine kunder. Butikkene, altså Dinteros kunder, kan også tilby innsiktsbaserte rabatter og lojalitetstilbud til kundene via løsningen.

I 2019 omsatte Dintero for 2,6 millioner, og selskapet har i dag nærmere 170 aktive kunder hvor 150 kunder har kommet til i år. Dintero er i dag til stede i Norge og Sverige, men har videre ekspansjonsplaner i Europa.

De ansatte i fintech-selskapet eier 84,27 prosent etter den rettede emisjonen.