<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs er bull på to europeiske indekser

Goldman Sachs tror på oppgang for tyske DAX og britiske FTSE 100 i 2021.

Publisert 12. jan. 2021 kl. 19.42
Oppdatert 12. jan. 2021 klokken 19.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
POSITIVE UTSIKTER: Goldman Sachs tror på oppgang for tyske DAX og britiske FTSE 100. Foto: Brendan McDermid

Goldman Sachs-økonomer spår nå en BNP-nedgang på 0,1 prosent i hele euroområdet i første kvartal av 2021, og en større nedgang på 1,5 prosent i Storbritannia, ifølge CNBC. Meglerhuset begrunner nedgangen med smitteøkningen i Storbritannia, samt de nye endringene i internasjonale handele som følge av Brexit. 

Globalt forventer meglerhuset BNP-vekst på rundt 6,5 prosent i samme periode, som er høyere enn konsensus. 

Til tross for de negative økonomiske utsiktene for Storbritannia, tror aksjestrateg Sharon Bell at selskaper i FTSE 100-indeksen, med sin betydelige internasjonale eksponering, vil dra nytte av den globale veksten. I tillegg mener Bell at FTSE 100-indeksen på London-børsen har blitt en «verdiorientert aksje», etter å ha underprestert i flere år.

– FTSE 100 er relativt billig i forhold til for eksempel S&P 500, og til og med i forhold til de europeiske markedene, sier Bell til CNBC.

Tror på tyske aksjer

Goldman anbefaler også Tysklands DAX-indeks, av tilsvarende grunner. 

– DAX er også ganske billig i forhold til resten av Europa. Ikke så billig som FTSE 100 i Storbritannia er, men DAX har også en beskjeden rabatt i forhold til resten av Europa, sier Bell. 

– Det er en funksjon av disse to tingene: vi tenker på dem som værende verdiindekser, og vi tenker også på dem som veldig rettet mot global økonomisk vekst.