<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har 1.600 prosents avkastning i GameStop – sitter på 4,5 milliarder

– Det som skjer nå er unaturlig, sinnssykt og farlig, sier Michael Burry om det som skjer i GameStop-aksjen. 

Publisert 30. jan. 2021 kl. 10.01
Oppdatert 31. jan. 2021 klokken 08.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
OPPTUR: Michael Burry har blitt med på hele oppturen i GameStop.  Foto: Bloomberg

Michael Burry, bedre kjent som investoren som veddet mot det amerikanske boligmarkedet under krakket i 2008 – og vant, har tjent rått på de siste dagenes rally i GameStop.

Burrys investeringsselskap Scion Asset Management eide 1,7 millioner aksjer ved siste telling i spillaksjen. Tilbake i september var aksjene verdt rundt 17 millioner dollar, eller 150 millioner kroner.

Aksjen har siden den gang skutt til himmels og stengte i går opp 61 prosent til 312 dollar pr. aksje. Det gjør at Burry sitter på en aksjeverdi på 530 millioner dollar – 4,5 milliarder kroner – i én aksje. 

Burry kunne imidlertid ha nær doblet verdiene. Tilbake i mars var han eksponert med 3 millioner aksjer mot GameStop, men har gradvis redusert posisjonen frem til september. Det hadde gitt Big Short-investoren en eksponering mot spillselskapet på 936 millioner dollar – eller spinnville 8 milliarder kroner. 

The Big Short – filmatiseringen av Michael Burrys veddemål mot boligmarkedet. Burry ble portrettert av Christian Bale Foto: imdb.com

– Det som skjer nå er unaturlig, sinnssykt og farlig, sier Burry om det som skjer i GameStop-aksjen. 

Han mener det bør få rettslige konsekvenser og har også fått det amerikanske finanstilsynet Securities and Exchange Commission (SEC) til å se på saken.

Sammen med Chewy-grunnlegger Ryan Cohen har Burry i lang tid ansporet til forandring i GameStop. Han sendte i august 2019 et brev til ledelsen og oppfordret til å kjøpe tilbake egne aksjer, etter aksjen også den gang var utsatt for høy short-interesse.