<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Denne sektoren er blitt stor under pandemien

Sjefen for global analyse i JP Morgan mener at fintech-sektoren er blitt satt på investorkartet under pandemien.

Publisert 10:45 6. mars 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
FINTECH: Joyce Chang, leder for global analyse ved JP Morgan, mener at fintech-sektoren er blitt stor under pandemien.  Foto: Bloomberg

Pandemien har ført til at etterspørselen etter digitale løsninger og hjelpemidler virkelig har blomstret. Digitale aksjer som Zoom og Kahoot har skutt i været og kryptovaluta har fått en ny vår, etter kraftig oppgang i flere av de største digitale valutaene. 

JP Morgans leder for global analyse, Joyce Chang, mener at pandemien har satt kryptovaluta på investeringskartet og en ny kamp mellom tradisjonelle banker og fintech. 

«Fintech kommer til å bli mainstream etter pandemien og det har virkelig vært økt etterspørsel for digitale tjenester, men ikke for tradisjonelle transaksjoner», uttaler Joyce til CNBCs «Trading Nation» denne uken. 

Joyce trekker frem at det er mange yngre investorer som etterspør denne typen aktiva, samt at flere institusjonelle investorer har åpnet øynene for kryptovaluta. 

Kortsiktig risiko

Analysesjefen mener at etterspørselen etter alternative investeringer vil fortsette, men at det er kortsiktig risiko knyttet til kryptovalutaens popularitet. 

«Vi er bekymret for verdsettelsen når markedsandelen har økt til 700 milliarder dollar siden september i dette markedet», uttaler Joyce. 

Bitcoin har fått en solid start på året og steget 25,56 prosent den siste måneden, ifølge data fra Coinbase.