<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

TV Norge-eier slår seg sammen med eier av HBO

Eier av HBO tar opp planen om samarbeid med TV Norge-eier fra 2019.

  Publisert 17. mai 2021 kl. 13.44
  Oppdatert 17. mai 2021 klokken 14.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 226 ord
  SLÅR SEG SAMMEN: Eier av strømmetjenesten HBO, AT&T, slår seg sammen med Discovery. Foto: Bloomberg

  Telekomgiganten AT&T kunngjør mandag at datterselskapet Warnermedia vil slå seg sammen med Discovery, ifølge CNBC. Warnermedia eier blant annet HBO, CNN og Warner Bros, selskaper AT&T kjøpte for 108,7 milliarder dollar i 2016. 

  Discovery eier blant annet Animal Planet og Discovery Channel. I tillegg eier det også TV Norge, Fem, Max og Eurosport.

  AT&T vil motta 43 milliarder dollar i en kombinasjon av kontanter og gjeld og få en eierandel på 71 prosent i det nye selskapet. Det tilsvarer 356 milliarder kroner. Aksjonærene i Discovery vil få en eierandel på 29 prosent i det nye selskapet.

  Fusjonen forventer å danne et selskapet verdt over 150 milliarder dollar. HBO og HBO Max har 64 millioner betalende abonnenter, mens Discovery har 15 millioner betalende abonnenter. Til sammenligning har Netflix 208 millioner betalende abonnenter og en markedsverdi på 218,8 milliarder dollar.

  Konsernsjefene i AT&T og Discovery vurderte i 2019 å kombinere strømmetjenestene i et felles abonnement til 8 dollar pr. måned. Planen ble lagt på hylla da Disney annonserte Disney Plus til 7 dollar pr. måned. HBO ble istedenfor implementert i  HBO Max sammen med andre WarnerMedia tjenester til 15 dollar pr. måned.

  «Denne avtalen forener to underholdningsledere med komplementære styrker og posisjonerer det nye selskapet til å være en av de ledende globale direkte-til-forbruker-streamingplattformene», sa John Stankey, konsernsjef i AT&T, ifølge CNBC.

  AT&T-aksjen stiger 4,3 prosent i førhandelen, mens Discovery er opp 16,9 prosent.