<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Har mest i eiendom

Salget av to eiendommer på Helsfyr ga rekordresultater for J.B. Ugland to år på rad. Nå puttes pengene inn i nye utviklingsprosjekter.

Publisert 28. mai 2021 kl. 20.35
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 534 ord
NYTT INNOVASJONSSENTER: Morrow Batteries skal etablere sitt Battery Innovation Centre i Sørlandet Teknologipark. J.B. Uglands hovedkontor ligger til venstre i bildet, Universitetet i Agder og i4Helse til høyre. Illustrasjon: Nosleeptillbrooklyn/ENO Arkitekter

J.B. Ugland Holding i Grimstad har tre ben; eiendom, investeringer og shipping og øvrig virksomhet. Eiendom er det største forretningsområdet og representerer cirka 45 prosent av den bokførte egenkapitalen på nær 1,1 milliarder kroner. 35 prosent ligger i shipping og øvrig virksomhet og 30 prosent i investeringer.

Mens Ugland på konsernbasis tjente 217 millioner kroner før skatt i 2019, ble resultatet i fjor knappe 6 millioner kroner.

Korrigert