<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Tapte 10 milliarder på shorting

Ifølge tall fra S3 Partners ble shorterne i kinokjeden AMC Entertainment påført et tap på 10 milliarder kroner etter kursrally i forrige uke.

Publisert 30. mai 2021 kl. 14.37
Oppdatert 30. mai 2021 klokken 14.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
RALLY: Forrige uke steg AMC Entertainment kraftig på børs, og shorterne fikk svi kraftig. Foto: Bloomberg

Kinokjeden AMC Entertainment er blitt en såkalt meme-aksje, etter at investorer på Reddit-forumet WallStreetBets har hausset opp aksjen for å påføre hedgefond store tap.

Forrige uke steg aksjen mer enn 116 prosent, noe som ifølge tall fra S3 Partners har påført shortere et tap på 1,23 milliarder dollar, skriver nyhetsbyrået CNBC. Det tilsvarer rundt 10 milliarder kroner.

Fredag morgen startet aksjen opp hele 38 prosent før den korrigerte litt ned i løpet av dagen. Ved stengetid ble aksjen omsatt for 26,12 dollar, mot en toppnotering på 36,72 dollar.

Voldsomt volum

AMC Entertainment var den mest handlede aksjen på New York-børsen fredag med et volum på 650 millioner aksjer. I gjennomsnitt er det daglig blitt omsatt 100 millioner aksjer den seneste måneden.

Ifølge S3 Partners skyldes den kraftige kursoppgangen en såkalt shortskvis, og det vises til at shortinteressen er på rundt 20 prosent av de utestående av aksjene i fri flyt. Gjennomsnittet er til sammenligning 5 prosent i det amerikanske markedet.

– Dette selskapet vil aldri tjene penger igjen. Før corona ble aksjen handlet til syv ganger EBITDA. Nå er prisingen på 25-gangeren, og det er i en dårligere posisjon i dag. Dette trosser bare all logikk, sa LightShed Partners-grunnlegger Rich Greenfield til CNBC fredag.