<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardhedgefond: Gull er bra, men bitcoin er bedre

Investeringsdirektør i SkyBridge Capital har større tro på avkastning i bitcoin enn gull. 

  Publisert 7. juni 2021 kl. 14.21
  Oppdatert 7. juni 2021 klokken 14.54
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 291 ord
  BITCOINBULL: Troy Gayeski, investeringsdirektør og porteføljeforvalter ved SkyBridge Capital, ser større oppside i bitcoin enn gull. Foto: Bloomberg

  Gull vil stige til nye høyder neste år, men investorer som ønsker alternativer bør undersøke bitcoin, mener SkyBridge Capital, et hedgefond som forvalter 62 milliarder kroner.

  Troy Gayeski, investeringsdirektør og porteføljeforvalter i SkyBridge, ser at både gull og bitcoin kommer til å stige etterhvert som Federal Reserve innskrenker støttekjøpene sine i aksjemarkedet.

  – Vi kommer til å holde oss til bitcoin og krypto helt enkelt fordi vi tror det er større oppside. Det er større volatilitet, men du vil hente mer avkastning enn i gull nettopp på grunn av det, sier Gayeski i et intervju med Bloomberg.

  SkyBridges eksponering mot bitcoin er fremdeles opp rundt 50 prosent siden hedgefondet gikk inn i kryptovalutaen sent i desember, selv etter det markante fallet vi har vært vitne til for en måneds tid siden. 

  – Alternativene til fiat-valuta har alle gått gjennom relativt nylige korreksjoner, men er på et  mye bedre sted til å takle nedtrapping av støttekjøp nå enn da de gikk til rekord etter rekord, sier Gayeski.

  Citigroup mener «gullet har mistet sin glans» til kryptovaluta, mens Goldman Sachs tror begge kan eksistere samtidig. Elon Musk støtter heller krypto enn fiat-penger.

  – Det er stor sjanse for at gull vil fortsette den positive trenden og gå til ny toppnotering i løpet av det kommende året, mener SkyBridge-forvalteren.

  Markedene gjør det stadig bedre og vi ser tegn på bedring, men Fed fortsetter å gjøre støttekjøp på 120 milliarder dollar i måneden. Samtaler om å trappe ned denne støtten nærmer seg stadig, hvilket vil kjøre både dollar og den amerikanske statsrenten høyere, hvilket vil gjøre gull mindre attraktivt.