Nordmenn dropper kontantene
Vi bruker stadig sjeldnere kontanter, ifølge en fersk undersøkelse fra Danske Bank. Sammenlignet med for to år siden er det et kraftig fall i antallet nordmenn som tar ut penger fra minibank.
Klarna har sikret 639 millioner dollar, eller 5,3 milliarder kroner, i ny finansiering.
Den nye finansieringsrunden ble ledet av den japanske giganten SoftBank og deres Vision Fund 21. I tillegg deltok eksisterende Klarna-aksjonærer som Adit Ventures, Honeycomb Asset Management og WestCap Group.
Klarna verdsettes til 45,6 milliarder dollar med den nye finansieringsrunden. Det tilsvarer 378 milliarder kroner – og er ifølge Dagens Industri like mye som verdien av Nordea.
På bare drøyt to måneder er verdsettingen økt med 14,6 milliarder dollar – eller drøyt 120 milliarder kroner. Ved en finansieringsrunde i mars ble Klarna verdsatt til 31 milliarder dollar.
– Klarnas vekst er basert på en dyp forståelse for hvordan forbrukeres kjøpsadferd er i endring, en utvikling vi tror tiltar i hastighet. Klarna har allerede lyktes med å ekspandere til USA, og vi gleder oss til å fortsette å støtte teamet med å bringe neste generasjons finanstjenester til nye markeder verden rundt, sier Yanni Pipilis, leder for SoftBank Investment Advisers, i en melding.
Bruttoomsetning nesten doblet
Klarna har nå mer enn 90 millioner aktive brukere globalt. Daglig betjener selskapet 2 millioner transaksjoner.
I første kvartal i år oppnådde selskapet en bruttoomsetning (GMV) på drøyt 18,9 milliarder dollar, opp fra 9,9 milliarder dollar i første kvartal i fjor.
Nestendoblingen ble drevet av det selskapet omtaler som et «eksepsjonelt moment» på det amerikanske markedet, der det nå har 18 millioner brukere.
I 2020 oppnådde betalingsgiganten en 40 prosents økning i netto driftsresultat, til 1.087 millioner dollar. Det var aller første gang at Klarna passerte én milliard dollar.
Etter etableringen i Frankrike nylig har Klarna virksomhet i 17 markeder.