<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

120 milliarder mer verdt på bare noen uker

Med hjelp fra blant andre SoftBank har Klarna gjennomført en ny, stor finansieringsrunde. Betalingskjempen verdsettes nå til 45,6 milliarder dollar.

Publisert 11. juni 2021 kl. 13.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 268 ord
VERDT LIKE MYE SOM NORDEA: Svenske Klarna, som ble etablert og ledes av Sebastian Siemiatkowski. Foto: Bloomberg

Klarna har sikret 639 millioner dollar, eller 5,3 milliarder kroner, i ny finansiering.

Den nye finansieringsrunden ble ledet av den japanske giganten SoftBank og deres Vision Fund 21. I tillegg deltok eksisterende Klarna-aksjonærer som Adit Ventures, Honeycomb Asset Management og WestCap Group.

Klarna verdsettes til 45,6 milliarder dollar med den nye finansieringsrunden. Det tilsvarer 378 milliarder kroner – og er ifølge Dagens Industri like mye som verdien av Nordea.

På bare drøyt to måneder er verdsettingen økt med 14,6 milliarder dollar – eller drøyt 120 milliarder kroner. Ved en finansieringsrunde i mars ble Klarna verdsatt til 31 milliarder dollar.

– Klarnas vekst er basert på en dyp forståelse for hvordan forbrukeres kjøpsadferd er i endring, en utvikling vi tror tiltar i hastighet. Klarna har allerede lyktes med å ekspandere til USA, og vi gleder oss til å fortsette å støtte teamet med å bringe neste generasjons finanstjenester til nye markeder verden rundt, sier Yanni Pipilis, leder for SoftBank Investment Advisers, i en melding.

Bruttoomsetning nesten doblet

Klarna har nå mer enn 90 millioner aktive brukere globalt. Daglig betjener selskapet 2 millioner transaksjoner.

I første kvartal i år oppnådde selskapet en bruttoomsetning (GMV) på drøyt 18,9 milliarder dollar, opp fra 9,9 milliarder dollar i første kvartal i fjor.

Nestendoblingen ble drevet av det selskapet omtaler som et «eksepsjonelt moment» på det amerikanske markedet, der det nå har 18 millioner brukere.

I 2020 oppnådde betalingsgiganten en 40 prosents økning i netto driftsresultat, til 1.087 millioner dollar. Det var aller første gang at Klarna passerte én milliard dollar.

Etter etableringen i Frankrike nylig har Klarna virksomhet i 17 markeder.