<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kristoffer Stensrud er død

Investorlegenden Kristoffer Stensrud døde lørdag morgen 67 år gammel.

Publisert 19. sep. 2021 kl. 11.01
Oppdatert 19. sep. 2021 klokken 12.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 243 ord
FINANSNESTOR: Kristoffer Stensrud gikk bort lørdag 18. september. Foto: Iván Kverme

Johan Kristoffer Cappelen Stensrud ble født i Trondheim i 1953. Stensrud var en kjent investor, økonom og en av grunnleggerne av Skagen Fondene. 

På morgenen lørdag 18. september døde Stensrud på Stavanger Universitetssykehus med familien rundt seg etter en lengre tids sykdom, i en alder av 67 år, melder familien i en pressemelding. 

– Han vil bli sterkt savnet, som den kunnskapsrike og alltid annerledes tenkende entusiasten han var. Mange vil huske de livsvisdommer og betraktninger han delte, skriver familien.

Stensrud var med på å grunnlegge Skagen Fondene  i 1993 sammen med Åge Westbø og Tor Dagfinn Veen, etter at Veen hadde fått avslag fra å kjøpe opp fondsforvaltningsdivisjonen til SR-Bank i 1992. Skagen Fondene startet da med rundt 20 millioner i kapital og 448 andelseiere. 

Fondene ble en stor suksess de neste tiårene, og Stensrud var ansiktet utad for fondet. 

Da Storebrand i 2017 la 1,6 milliarder kroner på bordet for Skagen Fondene, slo gründerne til. Stensrud var den første administrerende direktøren i Skagen Fondene, og besatt stillingen frem til 2002, da han ble investeringsdirektør. Senere ble han forvalter i vekstmarkedsfondet Kon Tiki, der Stensrud i 2009 vant prisen for årets stjerneforvalter i vekstmarkedsfond av anerkjente Morningstar.

Stensrud hadde mange interesser, blant annet innen poltikk og historie. Og i 2003 startet han opp Lervig Aktiebryggeri, et lokalt Stavanger-bryggeri som ble stiftet som en reaksjon på at Tou Bryggeri ble kjøpt opp av Ringnes og flyttet produksjonen til Oslo.

Kristoffer Stensrud etterlater seg kona Signe Anne Kleppa Stensrud, fire barn og barnebarn.