<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solgte livsverket for 50 mrd. – fikk plass i midtsetet på flyet hjem

Mark Cubans start på livet som milliardær var ikke preget av enorm luksus fra første stund.

Publisert 1. jan. 2022 kl. 11.17
Oppdatert 1. jan. 2022 klokken 11.29
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 268 ord
SOLGTE: Mark Cuban endte opp med å sitte i midtsetet på økonomiklasse etter storsalget. Foto: AP Photo

– Da jeg solgte selskapet mitt for milliarder av dollar dro jeg for å feire med et Southwest-fly. Jeg satt feil vei i midtsetet på flyet og tenkte «dette er helt perfekt», sa Mark Cuban til ABC News tidligere i år.

I 1999 solgte Cuban og hans medgrunnleggere av Broadcast.com selskapet til Yahoo for 5,7 milliarder dollar – 50,2 milliarder kroner. I stedet for å la pengene gå til hodet på ham, brukte Cuban et enkelt råd for å beholde bakkekontakten.

– Det klokeste rådet jeg noensinne har fått var «lev som en student». Det rådet fulgte jeg i lang, lang tid.

Cuban forteller til CNBC at han beholdt livsstilen og ikke endret på mye etter salget. Han beholdt samme bil, hus og til og med møbler. 

– Det tok bort mye av risikoen og usikkerheten i økonomien min, sier han.

Sparer tid

Milliardæren sparte imidlertid ikke på noen ting da han i 1999 kjøpte en privatjet for 40 millioner dollar – over 350 millioner kroner – på nettet. Gulfstream V businessprivatjeten er til dags dato det dyreste onlinekjøpet noensinne gjort, og finnes i Guinness rekordbok

– Å kjøpe en privatjet var mitt mål i lang tid. Den tingen jeg verdsetter høyest i verden er tid, og det kjøpte meg tid, sa Cuban til Money i 2017.

I dag er Cuban verdens 247. rikeste person med formue på 4,5 milliarder dollar – nær 40 milliarder kroner.