<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tjente over 300 mill. etter heftig lønnspåslag

JP Morgan-sjefen fikk et lønnspåslag på 9,5 prosent i fjor og tjente dermed over 300 millioner kroner.

  Publisert 21. jan. 2022 kl. 10.47
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 186 ord
  LØNN: Jamie Dimon, adm. direktør i JP Morgan, kunne heve en real lønnsslipp i fjor. Foto: Bloomberg

  JP Morgan-sjefen Jamie Dimon har fått et lønnsløft på 9,5 prosent, som øker lønningsposen til 34,5 millioner dollar, cirka 305 millioner kroner, i 2021, ifølge en melding fra banken torsdag, melder Reuters.

  Lønnspakken er delt opp i 1,5 millioner dollar i grunnlønn og en prestasjonsbasert lønn på 33 millioner dollar.

  En stor del av lønnen avhenger dermed av bankens utvikling i 2021, og under hans ledelse hadde JP Morgan en inntjening på 48,3 milliarder dollar i fjor, opp fra 29,1 milliarder året før. Flere av de store amerikanske bankene hadde et godt år i fjor etter høy aktivitet i finansmarkedene.

  JP Morgan har også gått ut med kompensasjonen for en rekke andre ledere.

  Daniel Pinto, president og adm. direktør for Corporate & Investment Banking, økte lønnen med 16 prosent, til 28,5 millioner dollar, mens direktøren for Asset & Wealth Management fikk et lønnskutt på 2 prosent til 20,5 millioner dollar.

  Den største lønnsøkningen fikk Jennifer Piepszak, som var finansdirektør frem til mai da hun ble ansvarlig for Consumer & Community Banking. Hun fikk et lønnshopp på 38 prosent til 16,5 millioner dollar.