<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Jeg kommer til å kjøpe fordi mennesker er forferdelige investorer

Dan Niles ser langsiktig negativ trend, men kortsiktig spår han opptur. Han anbefaler å kjøpe etter børsfallet.

Publisert 24. jan. 2022 kl. 18.27
Oppdatert 24. jan. 2022 klokken 18.43
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 261 ord
KJØPER: Dan Niles, forvalter i Satori Fund, frykter ikke fallet og sier han vil kjøpe. Foto: Satori Fund

Hedgefondforvalter Dan Niles gikk inn i 2022 med et bearish syn på aksjemarkedet, men nå nærmer han seg å bli en kjøper igjen, ifølge en artikkel han har publisert på egne nettsider.

Grunnleggeren av Satori-fondet fortalte CNBC i et videointervju at flere tekniske analyser viser at markedet er oversolgt og at en kortsiktig opptur kan være like rundt hjørnet.

– Så mye som jeg vil hate å gjøre dette, vil jeg nok kjøpe litt aksjer i dag, fordi mennesker er forferdelige investorer, sier Niles og referer til tendensen vi har til å kjøpe nær toppen og selge nær bunnen.

– Vi ser fremdeles en nedtur på 20 prosent langsiktig, men jeg tror de neste 3-5 prosentene i markedet er opp, sier han.

Han tror mandagens fall delvis skyldes at støttekjøpene trappes ned. Han har nå 30 prosent kontanter og vil sette pengene i arbeid etter S&P nå har falt 11 prosent hittil i år.

Kjøper markedsledere

Han fokuserer på selskaper som «tjener masse penger, har gode marginer, er markedsledende og som tjener penger i dag – ikke 10 år fra nå».

Han nevner aksjer som Meta, Google-eier Alphabet og Disney-aksjen. Sistnevnte har imidlertid ikke falt nok ennå, men den er på radaren hans.

Fremover bør investorer se mot selskaper som kan lære seg å leve med pandemien, som reiseselskaper.

– Det handler om å lete etter ekte selskaper. Vi snakker tjenester heller enn produkter, sier Niles.