<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Interessen har eksplodert – storbank ruller ut ny betalingsplattform

Santander ruller ut en helt ny kjøp nå, betal senere-plattform kalt Zinia, og den skal komme til de nordiske markedene.

  Publisert 26. jan. 2022 kl. 13.16
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 210 ord
  RULLER UT: Santander ruller ut en ny kjøp nå, betal senere løsning. Foto: Bloomberg

  Det spanske bankkonsernet Santander har annonsert den nye betalingsplattform Zinia, som er en kjøp nå, betal senere-plattform. Utrullingen av plattformen skal skje i løpet av året, og den debuterer i Nederland og Spania, melder Reuters.

  Initiativet er en del av en bredere strategi fra europeiske långivere som ser etter nye markeder for å øke inntjeningen ettersom flere aktører sliter med marginene på grunn av det lave rentenivået. Konkurransen fra ulike teknologiselskaper med ulike betalingsløsninger har også økt kraftig.

  Interessen for kjøp nå, betal senere, såkalte BNPL-tjenester har eksplodert i takt med økningen i e-handelen under pandemien, ifølge Reuters.

  Santanders BNPL-tjeneste gir kundene muligheten til å betale rentefrie avdrag på kjøpet, enten på nett eller gjennom fysiske salgssteder.

  Teknologien bak Zinia har vært i drift i Tyskland det siste året hvor den har skaffet mer enn to millioner kunder. Det gjør den spanske banken til en av de ledende aktørene i kjøp nå, betal senere-segmentet i Europa målt i kundevolum, ifølge Santander.

  Globalt har banken mer enn 19 millioner kunder.

  Santander blir dermed en utfordrer til svenske Klarna, som er størst i store deler av Europa og USA. En talsperson for Santander sier også til Reuters at plattformen også skal rulles ut i de nordiske markedene, Storbritannia, Frankrike, Italia og USA, i tillegg til debutmarkedene Nederland og Spania. 

  Klipp om Fed: - Blir nok et av de mest sette rentemøtene
  25.01.2022 Sjefstrateg Anders Johansen i Danske Bank Norge snakker om hva vi kan forvente av rentemøtet i USAs sentralbank Federal Reserve onsdag 26. januar.