<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fondssparere hamstret indeksfond

«Gøy å se at folk har blitt mer bevisste på bruken av indeksfond», mener Kron-grunnleggeren.

Publisert 3. feb. 2022 kl. 18.15
Oppdatert 4. feb. 2022 klokken 10.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
NORDMENN HAMSTRER INDEKSFOND: Investeringsdirektør i Kron, Joar Hagatun. Foto: Tobias Østmoen

Starten på 2022 har vært den verste januarmåneden siden kriseårene 2008 og 2009. Kron-kunder har i midlertidig benyttet nedturen til å laste opp stort i indeksfond, skriver selskapet i en melding torsdag.

«Det er veldig gøy å se at folk har blitt mer bevisste på bruken av indeksfond, det gir rimelig tilgang til markedsavkastning og ikke minst god risikospredning som mange har nytt godt av gjennom denne turbulente perioden med en del sektorer og enkeltselskaper som har falt mye», skriver investeringsdirektør i Kron, Joar Hagatun.

Topp 10 nettokjøpte fond januar

  • Kron Indeks Global
  • KLP AksjeGlobal Indeks V
  • DNB Global Indeks N
  • KLP AksjeGlobal Mer Samfunnsansvar
  • Alfred Berg Nordic Investment Grade Classic
  • KLP AksjeFremvoksende Markeder Indeks II
  • DNB Norden Indeks N
  • BGF Next Generation Technology A2
  • KLP AksjeNorden Mer Samfunnsansvar
  • KLP AksjeNorden Indeks

– Utnyttet markedsfallet

I løpet av januar måned har Kron-kunder handlet fond for neste 500 millioner kroner, og Verdipapirfondenes Forening viser at andelen indeksfond hos norske fondssparere i 2021 har steget til 24 prosent. 8 av de 10 mest kjøpte fondene var i januar indeksfond.

«Det er tydelig at mange har utnyttet markedsfallet til å komme seg inn med penger som har stått på sidelinjen, og det var spesielt store innskudd rundt midten av måneden når fallet var på sitt største. Med siste ukes oppgang har mange allerede fått god avkastning på pengene sine. Januar-fallet rammet vekstaksjer innenfor teknologisektoren spesielt hardt», avslutter Hagatun.