<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russiske banker med kraftig økning av utenlandsk valutaimport

Russiske banker importerte utenlandsk valuta til en verdi på omtrent 5 milliarder dollar i desember. Dette er er en kraftig økning fra fjoråret.

Publisert 21. feb. 2022 kl. 22.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 109 ord
KRAFTIG IMPORTØKNING: Russiske banker økte kontantimporten i utenlandsk valuta kraftig i desember sammenlignet med fjoråret. Foto: Dreamstime

Det russiske kredittvurderingsbyrået ACRA anslår at landets banker importerte utenlandsk valuta til en verdi på omkring 5 milliarder dollar i desember, hvilket er en kraftig oppgang fra fjorårets import i desember på 2,65 milliarder skriver CNN. Tiltaket er av den forebyggende sorten i tilfelle Russland opplever større sanksjoner fra omverdenen, hvilket kan føre til en økt etterspørsel av utenlandsk valuta.

Tradisjonelt består Russlands valutaimport av en overvekt av dollar, som i likhet med andre utenlandske valutaer kan benyttes som en sikring blant russere mot en depresiering av rubelen eller ved økning i inflasjon. Både depresiering av rubelen og en økt inflasjon kan være mulige utfall dersom Russland opplever utenlandske sanksjoner.