<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Moskva-børsen hentet seg noe inn etter katastrofalt fall

Hovedindeksen på Moskva-børsen, RTS, hentet seg noe inn mot slutten av dagen etter et fall på nesten 50 prosent tidlig torsdag.

Publisert 24. feb. 2022 kl. 17.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
STORT FALL: Valutaen er også i stort fall. Verdien på russiske rubler falt 9 prosent målt mot amerikansk dollar i morgentimene. Her forlater en kvinne et vekslingskontor i Moskva torsdag. Foto: NTB

Børsene i Moskva og St. Petersburg, RTS og MOEX, endte handelsdagen på henholdsvis 731,38 poeng (ned 39,26 prosent) og 2.058,12 poeng (ned 33,28 prosent).

Børsene innstilte handelen midlertidig torsdag morgen på grunn av at nedgang i aksjemarkedene og nedgang for russiske rubler overskred grensene som er fastsatt av børsene.

Da Moskva-børsen gjenåpnet på formiddagen, falt verdien på aksjene på RTS-indeksen 14 prosent. Fallet ble deretter stadig større.

Ved 10-tiden norsk tid var nedgangen på 48,8 prosent. Nedgangen berører i stor grad finans- og energisektoren hardt, der selskaper som Rosneft, Gazprom, Sberbank Rossia og VTB Bank er ned mellom 50 og 60 prosent.

Valutaen er også i stort fall. Verdien på russiske rubler falt 9 prosent målt mot amerikansk dollar i morgentimene.

Sentralbanken i Moskva varsler tiltak for å stabilisere valutaen og markedene.

– For å stabilisere situasjonen i finansmarkedet, har Russlands sentralbank besluttet å gripe inn i markeder for utenlandsk valuta, står det i en uttalelse.

Sentralbanken legger til at den og andre finansinstitusjoner i Russland «har klare planer for ethvert scenario».

Russlands angrep mot Ukraina har også medført høyere priser på olje og aluminium.

(NTB)