<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Zelenskyj fordømmer sveitsiske banker

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fordømte lørdag sveitsiske banker og firmaer som Nestlé som fortsetter å handle med Russland.

    Publisert 19. mars 2022 kl. 19.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 98 ord
    FORDØMMER: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte fra gaten foran presidentpalasset i Kyiv tidlig lørdag morgen. Foto: NTB

    I en videotale til en demonstrasjon i sentrum av Sveits' hovedstad oppfordret Zelenskyj de sveitsiske bankene til å fryse midler som tilhører den russiske eliten.

    Tusener at demonstranter hadde samlet seg utenfor nasjonalforsamlingen i Bern for å høre på Zelenskyjs ni minutter lange tale som ble oversatt til tysk.

    – Forretningslivet fortsetter i Russland selv om våre barn dør og våre byer blir rasert, sa han og rettet sinnet spesielt mot Nestlé.

    Sveits' president Ignazio Cassis, som sto sammen med diplomater fra Ukraina og andre land på podiet, hilste Zelenskyj etter talen og hyllet hans mot og motstandsvilje.

    (NTB)