<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Konfronterte Bill Gates om Tesla-short

Tesla-grunnlegger Elon Musk bekrefter å ha konfrontert Bill Gates om hans short-posisjon mot Tesla.

  Publisert 24. apr. 2022 kl. 14.16
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 197 ord
  KONFRONTASJON: Tesla-grunnlegger Elon Musk. Foto: Bloomberg

  I en twittermelding fredag innrømmer Tesla-sjef Elon Musk at han har spurt Microsoft-grunnlegger Bill Gates om han har en aktiv short-posisjon i Tesla.

  «Jeg har hørt fra flere personer i TED, at Gates fortsatt har shortet Tesla for en halv milliard dollar, som er grunnen til at jeg spurte han, så det er ikke akkurat noen topp-hemmelighet», skrev Musk.

  Twittermeldingen er en del av et svar til en annen twitterbruker som spurte om et skjermbilde av en samtale rundt temaet, mellom Musk og Gates, faktisk var ekte.

   I den angivelige meldingsutvekslingen mellom de do milliardærene spør Musk: «Har du fortsatt en short-posisjon på en halv milliard dollar mot Tesla?», ifølge CNBC.

  Gates svarer: «Jeg å beklager å måtte si at jeg har ikke stengt posisjonen. Jeg vil gjerne diskutere filantropimuligheter».

  Musk svarer tilbake: «Beklager men jeg kan ikke ta din filantropi rundt klimaendringer seriøst når du har en massiv short-posisjon mot Tesla, selskapet som gjør mest for å løse klimaendringene».

  CNBC har ikke fått svar fra Bill Gates rundt innholdet i meldingsutvekslingen. Elon Musk bekrefter i en twittermelding at innholdet er ekte, og skriver: «Ja, men det var ikke jeg som lekket det til NYT. De må ha fått det gjennom venner av venner».