<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mistenker at 100 milliarder er unndratt skatt

Morgan Stanley fikk tirsdag besøk av tyske påtalemyndigheter, som mistenker storstilt skatteunndragelse.

Publisert 3. mai 2022 kl. 13.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
FIKK BESØK: Morgan Stanleys Frankfurt-kontor. Foto: Bloomberg

Tyske påtalemyndigheter gjennomførte tirsdag en razzia mot Morgan Stanleys Frankfurt-kontor, i etterforskningen av bankens eventuelle rolle i en omfattende skatteunndragelse, skriver Bloomberg.

Totalt 75 personer er med på razziaen som også omfatter boliger tilhørende to mistenkte.

Morgan Stanley har bekreftet razziaen og etterforskningen som ifølge banken selv gjelder «historiske aktiviteter», men legger til også til at den vil samarbeide med myndighetene.

 Etterforskningen som ledes av påtalemyndigheten i Köln omfatter rundt 1.500 personer i finanssektoren, og i det siste har særlig fokus blitt rettet mot utenlandske banker. I mars ble det gjennomført razziaer mot Barclays Frankfurt-kontor, så vel som Bank of America Merrill Lynch.

Sakens kjerne i etterforskningen er trading-strategien «cum-ex», som søkte å dra nytte av tysk skattelovgivning før 2012 gjennom å la flere investorer begjære tilbakebetaling av skatt på utbytter som ble betalt ut bare én gang. 

Tyske myndigheter mistenker ifølge nyhetsbyrået at minst 10 milliarder euro, altså nærmere 100 milliarder kroner, skal ha blitt unndratt skatt med denne metoden.