<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nicolai Tangen fryktet uro og sparte Norge for flere milliarder

Nicolai Tangen tok selv initiativ til å beskytte Oljefondet mot renteoppgang og børsuro. Resultatet ble rekordhøye 82 milliarder kroner i meravkastning på tre måneder. Men hans dominerende rolle skaper også frustrasjon internt.  

Publisert 6. mai 2022
Oppdatert 6. mai 2022
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 700 ord
GODT JOBBET: Både aksjer og obligasjoner fikk en tøff start på året, men adm. direktør Nicolai Tangen i Norges Bank Investment Management gjorde sitt for å begrense skaden for fondet. Her avbildet i speilsalen i Norges Bank da tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen holdt sin siste årstale. Foto: NTB