<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Warren Buffetts aksjetips i perioder med høy inflasjon

Investorlegenden Warren Buffett har plukket ut et knippe aksjer han anbefaler investorer å eie i perioder med høy inflasjon.

Publisert 16. mai 2022 kl. 21.10
Oppdatert 16. mai 2022 klokken 21.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 250 ord
AKSJETIPS: Warren Buffett har plukket ut et knippe aksjer han anbefaler i perioder med høy inflasjon. Getty Images

Inflasjonen er på nivåer man ikke har sett på mange tiår. I USA april var den årsjusterte inflasjonen på hele 8,3 prosent, noe ned fra 8,5 prosent i mars, men likevel større enn på 40 år.

Investorlegenden Warren Buffett har plukket ut et knippe favorittaksjer han anbefaler andre investorer å eie i perioder med høy inflasjon, skriver Yahoo Finance.

I et brev fra 1981 til sine aksjonær fremhevet Buffett to trekk ved selskaper som investorer bør se etter i perioder med høy inflasjon: 1) evnen til å øke prisene enkelt, og 2) evnen til å drive mer forretning uten å øke kapitaltilførselen i stor grad.

Aksjetipsene til Buffett er som følger:

  • American Express (AXP). Selskapet tar en fast andel av alle transaksjoner der et American Express kort er benyttet, og følgelig tjener selskapet mer når prisnivået øker. American Express er for øvrig den femte største posisjonen til Buffetts selskap, Berkshire Hathaway.
  • Coca-Cola (KO). Coca-Cola er en klassisk «inflasjonsaksje». Uavhengig om økonomien er god eller dårlig har de fleste husholdninger råd til å kjøpe produktet. Selskapet har vært i porteføljen til Buffett siden slutten av 1980-tallet.
  • Apple (AAPL). En rekke konsumenter ønsker å bruke Apple sine produkter og er relativt lite prissensitive hva angår Apple-produkter. Dermed kan Apple kreve høyere priser for produktene sine i tider med høy inflasjon, uten at etterspørselen faller i voldsomt stor grad. Selskapet er den største posisjonen til Berkshire Hathaway.
  • Chevron (CVX). Oljesektoren er kapitalintensiv, men sektoren har historisk sett prestert svært godt i perioder med høy inflasjon. Selskapet er den tredje største posisjonen til Berkshire Hathaway.