<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny gigant forlater Russland

Burgergigant, bilprodusent og bryggerikjempe er blant mange selskaper som forlater Russland. Nå slutter sveitsisk forsikringskjempe seg til eksodusen.

    Publisert 20. mai 2022 kl. 09.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 241 ord
    SELGER TIL LOKALE ANSATTE: Zurich Insurance og toppsjef Mario Greco. Foto: Bloomberg

    Zurich Insurance har inngått en avtale om å selge sin russiske virksomhet til 11 personer i selskapets russiske arbeidsstyrke, fremgår det av en melding fra selskapet fredag.

    Under det nye eierskapet vil virksomheten operere uavhengig under et annet merkenavn, mens Zurich ikke lenger vil gjøre forretninger i Russland, heter det.

    Zurich Insurances russiske virksomhet opererer innen eiendoms- og skadeforsikring og har rundt 0,3 prosent av det russiske markedet ekskludert livsforsikring. Den hadde brutto premieinntekter på cirka 34 millioner dollar i fjor. Det tilsvarer cirka 330 millioner kroner.

    Selskapet anses som Sveits' største forsikringsselskap. Ifølge Forbes er Zurich Insurance Group verdens 80. største børsnoterte selskap i 2022.

    Burger og bil

    Tidligere denne uken ble det kjent at McDonald's selger seg ut av Russland . Torsdag ble det kjent hva som skjer med hamburgergigantens russiske restauranter.

    Mandag meldte også franske Renault at selskapet selger seg ut av den russiske bilprodusenten AvtoVAZ – dog med mulighet til å kjøpe seg inn igjen.

    Tidligere har Finlands svar på Tine  og verdens største ølprodusent  varslet Russland-exit. Airbnb har stoppet aktiviteten både i Russland og Hviterussland.

    Equinor-exit etter 30 år

    Blant norske selskaper har børsnoterte Crayon meddelt at de legger ned i Russland , det samme har TietoEvry og Jotun.

    I slutten av februar kunngjorde Equinor at prosessen med å forlate russiske prosjekter var i gang – etter å ha forsøkt å skape et eventyr i Russland i 30 år.

    I det stille skalerer dessuten kinesiske teknologigiganter ned sine russiske virksomheter.