<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil stryke 100.000 kroner fra alle studielån

Mark Cuban følger i Joe Bidens fotspor og tar til orde for å ettergi en vesentlig sum av studielånet til amerikanske studenter.

Publisert 20. mai 2022 kl. 14.17
Oppdatert 20. mai 2022 klokken 14.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
STUDIELÅN: Mark Cuban vil slette 100.000 kroner av studielånet. Foto: Flickr

Milliardær Mark Cuban støtter Joe Biden i sitt forslag om å slette en sum av studielånene i USA. 

Bidens forslag har vært å slette helt opp mot 50.000 dollar – 484.000 kroner – mens det mest sannsynlige er at 10.000 dollar – nær 100.000 kroner – blir slettet. Det vil gjøre at nær 1/3 av studentene blir gjeldfrie, ifølge Business Insider.

Tidligere har Cuban vært mot forslaget om å slette lån fordi det kun vil gagne universitetene. Tilbake i 2015 sa han at å slette gjeld er «det dummeste man kan gjøre», og at man heller bør gjøre noe med de skyhøye semesteravgiftene.

Han kom også med et forslag på Twitter om å bygge ett college i hvert aktuelle område som er fritt for semesteravgift. Det vil ifølge milliardæren gjøre at universitetene må skru ned prisene for å kunne konkurrere.

Cuban støtter å slette studentlån så man kan bruke pengene på andre ting som bidrar til verdiskaping.

Tilbakebetaling av studentlån har blitt pauset helt siden mars 2020 da Donald Trump fryste programmet. Innbetalingspausen har blitt utsatt helt til i dag. 43 millioner amerikanere nyter godt av ordningen.