<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Deutsche Bank-topp går tvert etter razzia

DWS-sjef Asoka Wöhrmann går av med umiddelbar virkning dagen etter at tysk politi var på besøk i Frankfurt. 

Publisert 1. juni 2022 kl. 11.52
Oppdatert 1. juni 2022 klokken 13.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
GÅR AV: DWS Group-sjef Asoka Wöhrmann. Foto: Bloomberg

Tirsdag gjennomførte tysk politi en razzia hos Deutsche Banks hovedkontor og storbankens kapitalforvalteren DWS etter anklager om grønnvasking.

Ifølge en pressemelding onsdag går DWS-sjef Asoka Wöhrmann av med umiddelbar virkning. 

Wöhrmann, ansett som en Deutsche Bank-sjef Christian Sewings mest betrodde, ble ansatt i 2018 etter en børsnotering av kapitalforvalteren som ikke gikk som planlagt.

«Anklagene som har blitt rettet mot DWS og meg selv de siste månedene, inklusive personlige angrep og trusler, har vært ubegrunnede og uforsvarlige men samtidig levnet spor. De har vært en byrde for selskapet, meg og dem som står meg nærmest, skrev han ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung i et avskjedsbrev til de DWS-ansatte.

Wöhrmann erstattes av Stefan Hoops, som kommer fra stillingen som toppsjef for storbankens bedriftsmarkedsdivisjon. Hopps erstattes i sin tur av David Lynne, som senest har ledet Deutsche Banks virksomhet mot selskaper i Asia- og Stillehavsområdet.

Bankens kapitalforvalter har vært anklaget for grønnvasking siden august i fjor.