<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette skjer i dag – fredag

Her er finanskalenderen og de viktigste nyhetene fredag 10. juni.

  Publisert 10. juni 2022 kl. 06.11
  Oppdatert 10. juni 2022 klokken 06.19
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 273 ord
  GRIEG SEAFOOD: Noteres fredag eks. utbytte. Her ved adm. direktør Andreas Kvame.  Foto: Tommy Ellingsen

  Finansavisen har blant annet disse sakene:

  Svein Harald Øygard, styreleder i Norwegian, går til hardt angrep på Flyr på Facebook. Han påpeker at Flyr sier at det går veldig bra, mens inntektene pr. fly går ned.

  Øygard mener andre får vurdere om det er god tone av en styreleder i Norwegian å kritisere Flyr offentlig. Han synes det derimot får være greit å kommentere hva som skjer i bransjen.

  Utleiemeglere melder nå om kø ned gaten på visninger i Oslo. Årsaken er høy etterspørsel og lavt tilbud, der mer enn 100 kan ønske seg samme leilighet.

  Baard Schumann, tidligere Selvaag- og Nordr-topp, mener det begynner å bli altfor få boliger i Oslo. Det at mange har solgt unna utleieleiligheter og at det ikke bygges nok, skaper en fryktelig dyr cocktail, sier han.

  Det er negative rater i tankmarkedet. Dagratene for en 11 år gammel VLCC er nede i minus 17.700 dollar, ifølge Clarksons Platou.

  Frontline-sjef Lars Barstad mener imidlertid at ratene som meglerhusene rapporterer, gir et feilaktig bilde av den reelle inntjeningen i markedet.

  Med negative rater menes normalt at rederens dekningsbidrag er under null.

  På lederplass skriver Trygve Hegnar om Arbeiderpartiet, som har mistet 14 prosent av velgerne siden Opinions forrige måling. Det er mye på kort tid.

  Statsminister Jonas Gahr Støre skulle ha en perfekt posisjon, i en utenrikspolitisk turbulent tid, men han flakser altså mot bakken. Og LO vil ha SV i regjering.

  Det mangler åpenbart noen strateger på venstresiden i politikken, skriver Hegnar.

  Finanskalender:

  Makro:

  Norge: KPI & PPI mai, kl. 08.00

  Kina: KPI & PPI mai, kl. 03.30

  Spania: KPI mai, kl. 09.00

  Canada: Sysselsetting mai, kl. 14.30

  USA: KPI mai, kl. 14.30

  USA: Michigan-indeks juni, kl. 16.00

  Annet:

  Elop: Drifts- og markedsoppdatering, webcast, kl. 10.30

  Ekskl. utbytte:

  Grieg Seafood