<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utviklingen har snudd – spår mer trøbbel fremover

Inntjeningsveksten er over for asiatiske selskaper. Rentesituasjonen ventes å presse ytterligere de kommende månedene.

Publisert 14. juni 2022 kl. 13.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
GJENÅPNING: Kinesiske Shanghai har forsøkt å gjenåpne fullstendig nå i juni etter flere uker med nedstengninger på grunn av coronasmitte. Foto: Bloomberg

Asiatiske selskapers inntjening i januar–mars i år gikk tilbake for første gang på syv kvartaler, melder Reuters, som har analysert tallene til 1.500 store og mellomstore bedrifter og selskaper som dekkes av minst tre analytikere.

Høyere kostnader og tregere etterspørsel som følge av Kinas coronanedstengninger trekkes frem som årsaker til at inntjeningen falt 3,2 prosent, målt mot tilsvarende kvartal i fjor.

Malaysiske og sørkoreanske selskaper, som heter store deler av sine inntekter i Kina, hadde inntjeningsfall på henholdsvis 18,3 og 18,9 prosent.

Forrige gang det ble registrert inntjeningsfall i Asia, var i april–juni-perioden i 2020.

Gjennomsnittlig nettmargin blant selskapene i undersøkelsen var på 5,86 prosent, det laveste på syv kvartaler, ifølge nyhetsbyrået, som tilføyer at flere analytikere venter at høyere renter vil påvirke inntjeningen og marginene ytterligere de kommende månedene.

Samlet i 2022 ventes de asiatiske selskapene å ha en inntjeningsvekst på bare 6,7 prosent, som vil være den svakeste veksten på tre år.