<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investeringssjefenes resesjonstips: – Unngå disse mulighetene

Markedet i USA er i bjørneterritorium og det er usikre tider også her i Norge. Skal du sitte stille i båten eller foreta deg noe?

  Publisert 17. juni 2022 kl. 14.11
  Oppdatert 17. juni 2022 klokken 14.12
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 196 ord
  ANBEFALINGER: George Ball, styreleder i investeringsfirmaet Sanders Morris Harris, og Don Calcagni, investeringsdirektør i Mercer Advisors. Foto: Sanders Morris Harris/Mercer Advisors

  S&P 500 har falt mer enn 20 prosent siden toppen i januar og er nå i bjørneterritorium. Hva skal du gjøre med porteføljen din? 

  Etter onsdagens trippelheving fra Federal Reserve fikk Wall Street seg en uventet opptur, men indeksene har falt og falt og er ned mellom 20 og 30 prosent hittil i år.

  Klipp: – Altfor tidlig å bunnfiske
  Selv etter store kursfall i det amerikanske aksjemarkedet, særlig innen vekst- og teknologiaksjer både der og her hjemme, så mener Trygve Hegnar det er for tidlig å bunnfiske skadeskutte vekstaksjer. Her forklarer han hvorfor. Klipp fra Økonominyhetene 13. juni 2022.

  Anbefalingene

  George Ball, styreleder i investeringsfirmaet Sanders Morris Harris, forteller bjørnemarkeder i gjennomsnitt gir et fall på 38 prosent fra topp til bunn. Det betyr at det kan være vesentlig nedside også i tiden fremover.

  – Enhver opptur vi vil se i nær fremtid er bare midlertidige lettelsesrallyer. Unngå disse mulighetene, sier Ball til Marketwatch.

  Han anbefaler å ha mellom 10 og 20 prosent i kontanter som en sikkerhetsreserve.

  – Du bør være forsiktig med å gå all-in i en bestemt investeringsstrategi. Hold deg diverifisert og vend porteføljen mot verdiaksjer, anbefaler Don Calcagni, investeringsdirektør i Mercer Advisors.

  Han oppfordrer til å vise tålmodighet og la Feds tiltak få tid til å ha effekt på markedet. Fed-sjef Jerome Powell har sagt at en ny trippelheving på 75 basispunkter er aktuelt også i juli, men at det ikke vil bli normen. 

  Frykten er at Fed trekker til for mye og kveler økonomien.