<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seniorøkonom: – Pilene peker oppover

Handelsbanken Capital Markets kommenterer dagens internasjonale nøkkeltall.

  Publisert 21. juni 2022 kl. 10.31
  Oppdatert 22. juni 2022 klokken 10.39
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 243 ord
  SENIORØKONOM: Sara Midtgaard i Handelsbanken ser noe mer optimisme i starten av uken. Foto: Ivan Kverme

  Seniorøkonom i Handelsbanken Capital Markets, Sara Midtgaard, trekker frem i sin morgenrapport at man ser noe mer optimisme i starten av uken. I det europeiske markedet steg Euro Stoxx 50 med 0,9 prosent i går. Det amerikanske markedet holdt stengt i går, men S&P-futures er nå opp 1,6 prosent, legges det frem i rapporten.

  «Vi har lagt bak oss en tung uke i aksjemarkedene, men pilene har samtidig pekt noe opp igjen i starten av denne uken», skriver Midtgaard. 

  De asiatiske markedene ser noe oppgang ledet an av Japan, mens Kina er noe mer forsiktig etter meldinger om nye smitteutbrudd i Shenzhen-regionen. Smitteutbruddet har medført nye massetestinger, samt utløst en del nedstengninger i omkringliggende områder.

  Videre vektlegger Midtgaard at markedene først og fremst ser frem mot høringen med sentralbanksjef Jerome Powell i morgen. Der vil Powell fremlegge sin halvårlige redegjøring av Feds pengepolitikk for Senatet. 

  Oljeprisen er litt opp igjen tirsdag etter mandagens nedgang. Brent-oljen handles nå for rundt 115 dollar fatet.

  I rapporten peker Handelsbanken på at dagens boligsalgstall fra USA vil peke nedover. Salget av eksisterende boliger ventes å fortsette nedover til 5,4 millioner i mai fra 5,61 millioner i april, noe som allerede er indikert ved fallende boliglånssøknader. Salgsaktiviteten påvirkes klart negativt av stigende boliglånsrenter, men også økte byggekostnader og problemer i leverandørkjeden skaper utfordringer for utbyggerne, skriver seniorøkonomen. 

  «Salget av nye boliger ventes imidlertid å øke noe, men dette bør ses i sammenheng med det uventede fallet i april», skriver Midtgaard.