<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Danner egen metaverse-gruppering, tech-gigant holdes utenfor

Tech-gigantene Microsoft og Meta går sammen om å danne egne metaverse-standarder, men holder annen konkurrent utenfor.  

  Publisert 22. juni 2022 kl. 13.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 217 ord
  DANNER EGEN GRUPPE: Microsoft og Meta slår seg sammen om å danne egne industristandarder for metaverse.  Foto: BECK DIEFENBACH

  Microsoft og Meta, tidligere Facebook, slår seg sammen med andre teknologiganter om å fremme utviklingen av egne standarder innenfor metaverset. Ifølge selskapene vil denne utviklingen gjøre selskapenes digitale verdener kompatible, skriver Reuters.

  Selskapene inngår i det som kalles Metaverse Standards Forum der flere selskaper innenfor gaming, romfart og chip-produsering nå er en del av. 

  Manglende gigant

  En som imidlertid mangler fra den foreløpige medlemslisten er tech-giganten Apple. Selskapet er allerede forventet å bli en dominerende skikkelse i metaverse-industrien i tiden som kommer. 

  Selv om Apple ennå ikke har offentliggjort planene sine ser det ut til at de vil introdusere et mixed reality-headset i løpet av neste år, noe som vil gjøre dem til en direkte konkurrent til Meta, skriver Bloomberg.  

  Flere spillselskaper som Roblox og Niantic er heller ikke inkludert i forumet, skriver Reuters.

  En av lederne i chip-produsenten Nvidia, Neil Trevett, fortalte imidlertid i en uttalelse til Reuters at alle selskaper som er interessert i ta del i forumet er velkommen.

  Ifølge ham har forumet som formål å lette kommunikasjonen mellom ulike selskaper i metaverset, likevel ble det ikke nevnt noe om hvordan Apples fravær ville påvirke dette målet. 

  Metaverse vil bli et spennende marked fremover og er allerede blitt spådd et totalmarked på rundt 100.000 milliarder kroner om 7 år, ifølge Citi-topp Rhonit Ghose.