<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Berntsen: – Gevinstsikring etter flere dager med oppgang

Den amerikanske sentralbanken greide ikke å berolige investorene onsdag.

    Publisert 18. aug. 2022 kl. 11.01
    Oppdatert 18. aug. 2022 klokken 11.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 208 ord
    FØLGER MED PÅ UTVIKLINGEN I USA: Roger Berntsen i Nordnet. Foto: Iván Kverme

    Onsdagen endte i rødt på New York-børsen. Verst gikk det med den teknologitunge Nasdaq-indeksen som falt 1,3 prosent, mens S&P 500 og Nasdaq gikk ned henholdsvis 0,7 prosent og 0,5 prosent. Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 2,88 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 4,0 prosent til 20,47. 

    «Gevinstsikring etter flere dager med oppgang bidro til børsfall i USA onsdag», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.

    Han understreker at det ikke var mye hjelp å få fra den amerikanske sentralbanken som publiserte referatet fra det siste rentemøtet onsdag kveld. Mange hadde håpet at den amerikanske sentralbanken ville lette litt på sløret hva angår fremtidig rentesetting dersom inflasjonspresset skulle avta i tiden fremover.

    Må bekjempe inflasjonen

    «Enn så lenge er fokuset rettet mot å bekjempe inflasjonen i det korte bildet, og dermed ligger det an til nye store rentehopp de kommende møtene. Det skal sies at inflasjonspresset har vist seg å dempes i forrige måned, dog dette var ikke kjent da referatet ble skrevet», skriver Berntsen.

    Det kom imidlertid ingen signaler om neste renteheving blir på 0,5 eller 0,75 prosentpoeng, men ifølge FedWatch Tool er sannsynligheten for en heving på 0,5 prosentpoeng, til 2,75 - 3,0 prosent, nå på 61,5 prosent. Sannsynligheten for en heving med 0,75 prosent er på 38,5 prosent.