<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har samlet inn milliarder til nytt gigantfond

Investeringsselskapet EQT har nå fått inn nesten 150 milliarder kroner til sitt nye gigantfond.

  Publisert 30. aug. 2022 kl. 20.11
  Oppdatert 30. aug. 2022 klokken 20.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 167 ord
  HENTER INN: Investeringsselskapet EQT fortsetter å hente milliarder til sitt nye fond. Her: Christian Sinding sjef for EQT.  Foto: Stian Lysberg Solum

  EQT har nå fått inn 15 milliarder euro, tilsvarende nesten 150 milliarder kroner, til sitt nye gigantfond EQT X. Selskapet der Christian Sinding er konsernsjef beskriver likevel transaksjonsmarkedet som fortsatt dempet, fremkommer det av et investorbrev ifølge Bloomberg.

  I begynnelsen av året lanserte venturekapitalgiganten EQT sitt hittil største fond. Det såkalte målbeløpet for fondet ble satt til 20 milliarder euro, og i fjor vår ble den øvre grensen for kapitalinnhenting satt til 21,5 milliarder euro.

  EQT planlegger å avslutte kapitalinnhentingen i 2023, men regner med å ha samlet inn mesteparten av pengene allerede før årsskiftet.

  «I det nåværende markedsmiljøet med høy inflasjon, stigende energipriser, den tragiske krigen i Ukraina og forverrede økonomiske utsikter, forblir vår velinvesterte og voksende EQT Private Equity-plattform robust», skriver EQT, ifølge Bloomberg.

  I juni kjøpte EQT opp det svenske kjølecontainerselskapet Envirotainer innenfor rammen av det nye fondet, hvor kjøpesummen ble oppgitt til å tilsvare 30 milliarder svenske kroner. I forrige måned investerte EQT-fondet også i amerikanske United Talent Agency , som håndterer kontakter med artister og skuespillere.