<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– En del investorer anser avkastningen som attraktiv

Fire høyrentefond var å finne blant Nordnet-kundenes mest kjøpte fond i august.

Publisert 14:41 2. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
SPAREØKONOM: Bjørn Erik Sættem i Nordnet. Foto: Nordnet

Nordnets fondskunder nettokjøpte i august fondsandeler for 333 millioner kroner, hvorav aksjefond og rentefond utgjorde henholdsvis 128 og 195 millioner kroner.

Utviklingen skjedde i en måned der verdensindeksen falt nesten 4 prosent etter kraftig oppgang i juli. S&P 500-indeksen (målt i lokal valuta) falt omtrent like mye. Oslo Børs endte ned rundt én prosent.

4 av de 10 mest kjøpte fondene i august var rentefond – det vil si høyrentefond (high yield). Heimdal Høyrente var det tredje mest kjøpte fondet på topp 10-listen, foran Alfred Berg Nordic High Yield og Arctic Nordic Corporate Bond på de to neste plassene. Fondsfinans High Yield kom på 7. plass.

– Attraktiv avkastning

Høyrentefond investerer i lån med lavere kredittkvalitet («junk bonds»). 

– De norske og nordiske høyrentefondene har gitt 2-10 prosent avkastning siste 12 måneder, og gir nå en løpende avkastning («yield») på 5-10 prosent, noe som en del investorer anser som attraktivt. Husk imidlertid på at høyrentefond normalt svinger i takt med aksjemarkedet – riktignok med lavere svingninger. I mars 2020 falt denne fondskategorien med rundt 20 prosent på få uker, sier spareøkonom Bjørn Erik Sættem i en pressemelding.

De to aller mest kjøpte fondene i august var Storebrand Verdi og Nordnets eget indeksfond.

På salgstoppen i august var Nordea Norge Verdi, Nordnets globale indeksfond og Landkreditt Utbytte.