<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Henter 200 millioner kroner

Sikri Holding har hentet 20 millioner aksjer til kurs 10 kroner, nesten 10 prosent over fredagens sluttkurs. 

  Publisert 3. sep. 2022 kl. 08.53
  Oppdatert 3. sep. 2022 klokken 08.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 212 ord
  HENTER PENGER: Konsernsjef Nicolay Moulin og styreleder Jens Rugseth i Sikri henter 200 millioner kroner i en rettet emisjon.  Foto: Marthe Haarstad

  Sikri Holding ble notert på Euronext Growth i juli 2020, og har siden det vokst kraftig gjennom flere oppkjøp og stor organisk vekst. Tidligere i sommer vedtok Oslo Børs å ta aksjene i Sikri Holding opp til handel på hovedlisten.  

  For å styrke balansen, er det nå gjennomført en rettet emisjon på 200 millioner kroner i Sikri holding. Det er utstedt 20 millioner aksjer til en tegningskurs på 10 kroner. 

  Den rettede emisjonen ble gjort mot de eksisterende aksjonærene Karbon Invest AS, Carucel Finance AS, Stella Industrier AS og Varner Kapital AS. 

  I tillegg har styret besluttet å gi et tilbud på inntil 114 millioner kroner til aksjonærer som ikke er tildelt aksjer i den rettede emisjonen, fremkommer det i en fersk børsmelding. 

  En preget aksjekurs

  Sikri Holding er i dag en av Norges ledende leverandører innen saksbehandling, dokumentforvaltning og arkivering. Gjennom samarbeid med stat og kommune, utvikler- og leverer de digitale løsninger som gir økt innsikt og forenkler samspillet mellom offentlig sektor, privat næringsliv og konsumenter.

  Sikri har, som mange andre teknologiselskaper, falt mye på børs så langt i år. Inflasjon, høyere renter og lavere risikoapetitt blant investorer er faktorer som har bidratt til å trekke aksjekursene nedover for selskaper med forventet inntjening langt frem i tid. 

  Sikri Holding er således ned rundt 60 prosent hittil i år.