<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bill Ackman mener inflasjoen skal ned

«Når folk skjønner at FED ikke trenger å øke rentene og snart kan sette de ned, vil det være et kjøpsignal for markedene», sier kjent hedgefondforvalter.

  Publisert 6. sep. 2022 kl. 20.10
  Oppdatert 6. sep. 2022 klokken 20.14
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 154 ord
  OPTIMISTISK: Bill Ackman tror på lavere inflasjon og renter. Foto: Bloomberg

  Bill Ackman, milliardær og grunnlegger av hedgefondet Pershing Square Capital Management, delte sine tanker om markedene og den amerikanske økonomien. Ifølge Marketwatch mener Ackman at FED ikke lenger trenger å øke rentene. Dette vil være et kjøpssignal for aksjemarkedene.

  Ackman mener inflasjonen skal ned, ettersom FED har vært villig til å gjøre det de har måttet for å bekjempe den høye inflasjonen. Han mener inflasjonen skal falle til 4 prosent, om ikke 3,5 prosent, inne 12 måneder.

  «Jeg tror inflasjonen er i ferd med å avta», sier hedgefondforvalteren.

  Han følger opp med:

  «Når folk skjønner at FED ikke trenger å øke rentene og snart kan sette de ned, vil det være et kjøpsignal for markedene».

  Ackmans portefølje har ikke endret seg mye siden starten av året og fra slutten av juni har den bestått av blant annet av handelsselskapet Lowe's, resurtantkjeden Chipotle Mexican Grill, hotellkjeden Hilton Worldwide Holdings, eiendoms- og forvaltningsselskapet Howard Hughes Corp og jernbaneselskapet Canadian Pacific Railway.