<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjendisinvestor: – Disse selskapene gir best avkastning

75 prosent av avkastningen til kjendisinvestoren kommer fra slike selskaper.

  Publisert 8. sep. 2022 kl. 10.12
  Oppdatert 8. sep. 2022 klokken 10.21
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 260 ord
  MILLIARDÆR: Kevin O'Leary har funnet en fellesnevner blant de selskapene som har gitt han best avkastning de siste 30 årene.  Foto: Bloomberg

  Den amerikanske kjendisinvestoren Kevin O’Leary har lagt merke til en fellesnevner blant selskapene som har gitt ham den beste avkastningen over de siste 30 årene, ifølge CNBC

  De er eid eller drevet av kvinner. 

  – Dette er ekte data. 75 prosent av avkastningen min har kommet fra selskaper drevet av kvinner, sier O’Leary. 

  Denne trenden gjelder uansett av alle bransjer og sektorer, ikke bare de som tradisjonelt blir sett på som «kvinnevennlige».

  – Jeg vil ikke starte kjønnskrigføring. Jeg ville gitt pengene mine til en geit hvis jeg tror den kan gi best avkastning, sier han.

  Mindre testosteron

  Kvinnelige gründere har en tendens til å være bedre lyttere, en viktig egenskap for ledere. De setter også mer realistiske økonomiske mål for selskapene sine, sammenlignet med menn, ifølge O’Leary.

  – Mannlige grunnleggere når kun målene 65 prosent av tiden, mens kvinnene vanligvis treffer sine mer realistiske mål 95 prosent av tiden.

  Menns urealistiske mål, tatt i «testosteronrus», ifølge investoren, kan være årsaken til at hele 98 prosent av de totale investeringen i oppstartsselskaper gikk til selskaper startet av menn.

  – Når de derimot ikke treffer disse målene frustrerer det både investorer og ansatte. Dette kan være ødeleggende for ferske selskaper. 

  Ansatte trives bedre 

  Kvinner er bedre enn menn på multitasking, ifølge en studie fra BMC Psychology journal. En annen studie fra HR-plattformen Peakon viste også at ansatte som hadde en kvinneledede selskaper er mer sannsynlig til å være mer engasjert og entusiastisk i arbeidet sitt.

  – Når jeg så på utskiftningen av ansatte i de kvinneledede selskapene, hadde de ingen. Dette fordi fordi de ansatte blir, legger han til.