<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig økning i biltyverier etter Tiktok-trend

Amerikansk politi opplever en kraftig økning av biltyverier etter TikTok-trend.

Publisert 10. sep. 2022 kl. 16.52
Oppdatert 11. sep. 2022 klokken 08.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
POPULÆRT BYTTE: Bilene fra Kia opplever stor pågang etter TikTok-trend Foto: Kia

Ifølge CNBC sprer det seg en trend der unge tenåringer stjeler biler, og nå er politiavdelinger i beredskap over hele USA.

Det er spesielt bilene fra Kia og Hyundai det går hardest utover. Tjenestemenn i Los Angeles sier at trenden har ført til en økning på 85 prosent i biltyveri av Hyundai og Kia-biler sammelignet med fjoråret. I Chigaco var økningen på 800 prosent forrige måned.

Elektrisk dragrace: Porsche Taycan mot spinnvill elsykkel
Dragrace-banen på Gardermoen er blitt elektrisk. Porsche Taycan GTS må forsvare seg mot den ekstreme elsykkelen Zero SR/S, men hvilken er raskest?

Ungdommene legger ut videoer primært på TikTok av at de stjeler og kjører bilene, og bruker hashtaggen «Kia Boys» – som har mer enn 33 millioner visninger på TikTok. TikTok sa i en uttalelse at de ikke tolererer slik oppførsel ettersom  det bryter retningslinjene og at slik innhold vil bli fjernet på plattformen deres.

Politiet ser tilfeller at barn helt nede i 11-årsalderen stjeler slike biler. Trenden innebærer å bryte seg inn i bilene, få av rattet og koble kjøretøyet til en USB-kabel som man også kan brukes til å lade en telefon.

En talsperson for Hyundai sier at selskapet jobber med å distribuere rattlåser, og at selskapet vil begynne å selge et sikkerhetssett neste måned.