<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke flytter til Sveits

Investor Kjell Inge Røkke mener det er naturlig at han etter hvert trekker seg ut av styret i flere av porteføljeselskapene. Han vil nå bruke mer av sin tid og sine ressurser på filantropiske aktiviteter.

Publisert 12:33 12. sep. 2022
Oppdatert 13:04 12. sep. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 409 ord
INVESTOR: Kjell Inge Røkke. Foto: Iván Kverme

Aker-eier Kjell Inge Røkke flytter nå til Sveits.

«Et krevende valg er tatt. Jeg har flyttet fra Asker til Lugano i Sveits. Min kapital skal fortsatt arbeide i Norge. Familieselskapet TRG og børsnoterte Aker fortsetter som før med norsk forankring for kunnskapsdrevet industriutvikling med verden som marked», skriver Røkke til medaksjonærer og medarbeidere i et brev mandag.

«Jeg flyttet til USA som 21-åring, hvor jeg bodde i 21 år og deretter nye 21 år i Norge. Som 63-åring har jeg flyttet til Sveits. Jeg har valgt Lugano som mitt nye bosted – det er verken billigst eller har de laveste skattene, men det er til gjengjeld et flott sted med en sentral beliggenhet i Europa», fortsetter investoren, og legger til at hans bolig i Asker nå er overført som gave til hans eks-kone Anne Grete, som vil bo på Konglungen sammen med deres to felles barn.

Tilstedeværelse

Røkke trekker også frem at han under coronapandemien har lært og erfart at fysisk tilstedeværelse ikke er like nødvendig for å få ting til å skje i næringslivet.

«Aldri før i Akers 181 års industrihistorie har det skjedd mer i selskapet enn i de to årene samfunnet var helt eller delvis nedstengt. Vi ble et enda mer handlingsorientert team på Teams og andre digitale kommunikasjonsflater», skriver investoren, som fortsatt blir sittende som styreleder i Aker.

«Øyvind (Eriksen, red. anm.) og jeg har samarbeidet i mer enn 25 år, og siden 1. januar 2009 har vi vært partnere i Aker. Øyvind som målbevisst konsernsjef, og jeg som en langsiktig – men utålmodig – hovedeier og styreleder. Slik vil det fortsatt være», påpeker Røkke.

«Vårt samarbeid og vår relasjon er selvsagt ikke betinget av fysisk arbeidssted. Vi har også gleden av å arbeide sammen med et svært kvalifisert styre og tillitsvalgte som utfordrer oss. Akers porteføljeselskaper har ledere og selvstendige styrer som leverer resultater» skriver han.

Røkke påpeker at samtidig som han vil fortsette å være en aktiv styreleder og hovedaksjonær i tiden som kommer, vil det etter hvert være naturlig å vurdere å tre ut av styret i flere av porteføljeselskapene.

Planen hans er nå å bruke mer tid og ressurser på filantropiske aktiviteter.

«Heldigvis har jeg fortsatt en «bucket list» over ting som jeg har lyst til å gjøre og oppleve. Min ambisjon er at den fasen jeg nå tar fatt på vil gagne både Aker og meg. For de som er Aker og meg nær, er jeg fortsatt bare et tastetrykk unna», avslutter Aker-eieren.