<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny milliardær flytter til Sveits

Investor Tord Ueland Kolstad flytter til Sveits – dagen etter at Kjell Inge Røkke kunngjorde at han reiser sørover.

  Publisert 13. sep. 2022 kl. 15.03
  Oppdatert 13. sep. 2022 klokken 15.27
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 253 ord
  PAKKER BAGGEN: Tord Ueland Kolstad er blant Norges 400 rikeste med en formue på 1,45 milliarder kroner. Nå flytter han til Sveits. Erlend Kjernli

  Investor Tord Ueland Kolstad flytter til Sveits, bekrefter han til Avisa Nordland

  – Jeg flytter til Luzern i Sveits umiddelbart. Vi har leid oss leilighet og minstejenta begynner på skole der i oktober, sier Kolstad.

  Kapitals oversikt er han Norges 292. rikeste person med 1,45 milliarder kroner i formue i 2021. Kolstad er en av de største private eiendomsaktørene i Nord-Norge med selskapet T. Kolstad Eiendom.

  Ifølge Kapital fikk Kolstad sitt første boliglån på 410.000 kroner i 1991. Den den gang har bodøværingen bygget stein for stein.

  Luzern ligger midt i Sveits med en befolkning på omtrent 80.000 mennesker.

  På spørsmål om hvorfor Kolstad flytter, svarer han:

  – Det er ikke tvil om at den norske formuesskatten – og særlig den økningen det har vært på arbeidende kapital, spiller inn. Hele min formue er jo i praksis eierskapet i mitt firma. Verdiene jeg har utenom eierskapet i mitt firma er relativt små. Jeg opplever at beskatningen på min hånd i praksis er doblet det siste året, sier han til avisen.

  Investoren innrømmer at Rødt og SV neppe jubler for flyttingen, men sier at det handler om å trygge selskapet hans.

  – Jeg synes det er veldig dumt at vi har et beskatningssystem i Norge som gjør at de som investerer all sin kapital i næringsutvikling, blir så hardt beskattet at de må flytte ut. Vi velger å gi denne skatten til norske eiere, men ikke til utenlandske eiere.