<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Et av tidenes største innsidekjøp

Den siste tiden har vært turbulent aksjemarkedet. En konsernsjef har hamstret aksjer for over 15 milliarder.

Publisert 16. sep. 2022 kl. 20.20
Oppdatert 16. sep. 2022 klokken 21.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 151 ord
HAMSTRER: Mange innsidere hamstrer aksjer etter fallet den siste tiden. Foto; XINHUA

Det amerikanske aksjemarkedet har opplevd en kraftig nedgang den siste tiden. Ifølge CNBC utnytter mange ledere fallet til å kjøpe aksjer i egne selskap.

Dustin Moskowitz, konsernsjef i programvareselskapet Asana, har kjøpt aksjer for 349,9 millioner dollar i selskapet i en rettet emisjon denne uken. Dette tilsvarer et kjøp på nærmere 3,6 milliarder kroner. Lederen har kjøpt aksjer for nesten 1,6 milliarder dollar av aksjen siden mai, noe som betyr at han har kjøpt aksjer for over 15 milliarder kroner i perioden. Kjøpet denne uken skal være et av de største enkeltkjøpene noensinne.

Det er ikke bare Moskowitz som kjøper aksjer for store beløp i eget selskap. Kelcey Warren i Energy transfer skal ha kjøp aksjer for 36 millioner dollar denne uken. Hun skal ha kjøpt aksjer for 66 millioner siden mai. Datteren av grunnleggeren av American Homes 4 Rent har kjøpt aksjer for 15,4 millioner dollar denne uken, tilsvarende 157,5 millioner kroner.