<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Alfred Berg-forvalter: – Tredje kvartal har et skummelt rykte på seg

– Kraftig fall preget aksjemarkedet forrige uke, og det blir nok mer turbulens videre, sier forvalter Kristian Tunaal. Mandag formiddag stuper Oslo Børs over to prosent.

  Publisert 19. sep. 2022 kl. 10.15
  Oppdatert 19. sep. 2022 klokken 10.18
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 235 ord
  WINTER IS COMMING: – Tredje kvartal har et notorisk skummelt rykte på seg, sier forvalter Kristian Tunaal. Foto: Iván Kverme

  I forrige uke falt den amerikanske S&P 500-indeksen 4,8 prosent mens teknologitunge Nasdaq gikk ned 5,5 prosent. Stoxx 600 i Europa endte uken med en nedgang på 2,9 prosent. 

  Flere viktige rentemøter

  – Kraftig fall preget aksjemarkedet forrige uke, og det blir nok mer turbulens videre, og spesielt inn mot ukens store begivenheter som er rentemøter på rekke og rad, sier forvalter Kristian Tunaal i Alfred Berg til DN.

  Denne uken avholdes flere viktige rentemøter; Sveriges Riksbank på tirsdag, Fed i USA på onsdag, Norges Bank, Bank of England og den sveitsiske nasjonalbanken på torsdag og til slutt Bank of Japan på fredag.

  «Hvor mye Fed skal heve styringsrenten påvirker igjen frykten for en resesjon, og det er det andre vi kan lese ut av den siste tidens renteutvikling; nemlig at resesjonsfrykten virker å tilta», skriver analytiker Ingvild Borgen i en oppdatering fra DNB Markets. 

  – Tredje kvartal har et skummelt rykte

  Kristian Tunaal understreker at sentralbankenes beslutninger og stigende energipriser vil prege markedet i høst.

  – Det er stille før stormen nå. Tredje kvartal har et notorisk skummelt rykte på seg, og resultatsesongen blir virkelig sannhetens time for flere selskaper, sier Tunaal til DN. Forvalteren er likevel optimistisk til utviklingen i aksjemarkedet i høst, samtidig som han tror det blir store forskjeller innad i sektorene og for de ulike selskapene.

  Uken har startet med et solid fall på Oslo Børs. Mandag morgen står hovedindeksen i 1.149,34 poeng, ned 2,2 prosent.